Jäsentiedotteet

Tervetuloa lappilaisten senioriopettajien joukkoon!

Työelämästä pois jääminen on iso elämänmuutos, vaikka olisi harrastuksia ja ystäviä. Uudessa elämäntilanteessa kannattaa liittyä mukaan senioriopettajien joukkoon. Jäsenenä pääset mukaan sosiaaliseen turvaverkkoon, tapaat samassa elämäntilanteessa olevia kollegoja, tutustut uusiin ihmisiin ja saat tietoa ikääntyviin ihmisiin liittyvistä kysymyksistä. Lapin senioriopettajat ry toimii jäsentensä välisenä yhdyssiteenä, järjestää retkiä ja muita tilaisuuksia yhteisiin tapaamisiin ja edistää jäsentensä virkistys- ja harrastoimintaa. Yhdistyksen jäsentapahtumista ilmoitetaan kotisivuilla, lauantain Lapin Kansassa ja myös sähköpostiosoitteensa ilmoittaneille henkilökohtaisesti.

Jäsenhankintakampanja

Jos tunnet jonkun opetusalalla työskennelleen tuttavan, joka ei ole vielä OSJ:n jäsen, houkuttele hänet liittymään OSJ:hin. 

Kampanja koskee vain jo eläkkeellä olevia opetusalan ammattilaisia, ei siis eläkkeelle siirtymisen yhteydessä OSJ:n jäseniksi tulevia.

OSJ:n jäseneksi ovat tervetulleita kaikki opetusalalla työnsä tehneet lastentarhanopettajista yliopistonlehtoreihin asti. Lisäksi kaikki opetusalan järjestöissä, mediassa tai hallinnollisissa tehtävissä työskennelleet voivat liittyä OSJ:hin.

Osallistuminen on yksinkertaista. Kerro tutullesi OSJ:n verkkosivujen osoite www.osj.fi, ja pyydä täyttämään jäsenhankintakampanjan Liity jäseneksi -lomake. Lomakkeen lopussa on kohta, jossa kerrotaan vinkin antajan nimi. Pyydä tuttavaasi kirjoittamaan tähän kohtaan nimesi ja osoitteesi. Kokoamme sekä vinkin antajien että uusien jäsenten nimet ja alkuvuodesta 2020 arvomme palkinnot. 

Maksamme liittyvän jäsenen vuoden 2019 jäsenmaksun. Jäsenmaksuvelvoite alkaa vasta vuoden 2020 alussa.

Jäseneksi voi luonnollisesti liittyä myös soittamalla numeroon 020 748 9678 ja 020 748 9735 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen seniorit@oaj.fi.

Jäsenhankintakilpailun palkinnot ovat seuraavat:

1. palkinto: myöhemmin sovittava seniorimatkaajien ulkomaanmatka, kohde riippuu toteutuvista matkoista ja voittajan omaista mahdollisuuksista osallistua matkalle
 2. palkinto: 150 euron lahjakortti
 3. palkinto: 100 euron lahjakortti

Jäsenhankintakampanja päättyy 31.12.2019

Hyvät Lapin senioriopettajat !

Tulipa kompuroitua Ounasvaaran luontopolulla muutaman senioriopettajan kanssa mennä viikolla. Tapasin ensimmäisen kerran helmikuun jälkeen muita Lapin senioriopettajia. Talvella alkoi nimittäin tuntua, etten enää jaksa "johtaa puhetta" ja auttaa hallitusta luomaan uudenlaisia toimintamuotoja. Mielikuvituskin oli lähtenyt lomalle, jotenkin olin kyllästynyt. Ryhdyin siis itselliseksi, eläkeläiseksi ja aloin laiskotella.

Mitä laiskuri sitten tekee vai tekeekö hän mitään? Mieheni väittää, etten osaa laiskotella. Pakerran kuuleman koko ajan jotain. No, onhan meidät täällä pohjoisessa kasvatettu Lutheruksen henkeen, ja syömme leipämme otsa hiessä.

Työnä en toki pidä, että olen pohtinut maailmanmenoa, seurannut Brexitiä ja Suomen hallituskiemuroita. Vaikka onhan siinäkin tekemistä ollut: hiki on monesti virrannut painokelvottomista sanoista puhumattakaan. Mutta kun nyt ei tarvitse enää olla vastuussa senioriopettajien toiminnasta tai istua koneella naputtamassa viestejä sinne ja tänne, aika tahtoo välillä käydä pitkäksi. Ja joka paikka kipuilee. Vieroitusoireita, sanotte. Niin varmaankin.

Nyt tajuan henkilökohtaisesti, että yhdessä oleminen ja tekeminen on ollut ja on terveellistä. Ja hauskaa. Kunpa uusi puheenjohtaja ja hallitus jaksaisivat kehitellä meidän päämme menoksi tapahtumia, matkoja, lounaita - mahdollisuuksia mukavaan yhdessäoloon. Tapaamisia, joissa nauru hersyy ja juttu kiertää. Aivan kuin Ounasvaaran laavulla syödessämme nk. kuumia makkaroita.

Hieman kaihoisana ajattelen nyt menneitä senioriopettajavuosiani. Jäsentilaisuuksissa oli mahtavaa nähdä, kuinka uskollisia kävijöitä monet olivat. Ja jos jotakuta ei näkynyt pariin kertaan, paikalla olijoissa heräsi huoli. Tällaisen ajattelun - toisista huolehtimisen - toivoisin jatkuvan, sillä yhdessä on mukavampaa. 

Hallituksen jäsenille, mutta ennen kaikkea sihteereilleni ja taloudenhoitajalleni kuuluisi työn sankarin mitali. En ole osannut kiittää heitä riittävästi toiminnan pyörittämisestä vuosina 2012 -2019. Ja kaikille teille Lapin senioriopettajat monet lämpimät terveiseni! Estetään säryt ja kivut tulemalla yhteisiin tapahtumiin ensi syksynä.

Tätä kirjoittaessani hytisen kylmästä ja kirjoitan kynsikkäät käsissä. Kuusi astetta - plussaa toki. Pihalla on vihreää. Kesä näyttää olevan tulossa, toivottavasti saan nakata villatumput naftaliiniin.

Tapaamisiin
Hely
entinen puheenjohtajanne

Hely, muotokuva Kalle Lampela 2008,
Lyseonpuiston lukio, Rovaniemi

 

Jäsensihteerin tiedote
Jäsensihteerin tehtäviin kuuluu jäsenrekisterin seuranta ja yhteydenpito jäsenistöön. Huolehdin Lapin Kansan lauantain seurapalstailmoituksista, tiedotan jäseneduista ja yhdistyksen jäsentapahtumista sähköpostiosoitteensa ilmoittaneille henkilökohtaisesti ja otan vastaan ilmoittautumiset jäsentilaisuuksiin.  Täältä yhdistyksemme kotisivuilta löydät tapahtumakalenterin ja hallituksen jäsenten yhteystiedot.

Yhdistyksen kotisivuilta on suora linkki OSJ:n jäsenetuihin ” Tutustu tästä jäsenetuihimme”. Lisää jäsenetuja löydät, kun menet sivulle www.jäsenedut.fi (alennus- ja tarjouskanava ammattiliittojen jäsenille) ja rekisteröidyt OSJ:n jäsenenä. Sen jälkeen pääset käyttämään näitä etuja ja saat kuukausittain tietoa jäseneduista sähköpostiisi. Kun ilmoitat sähköpostiosoitteesi jäsensihteerille, saat yhdistyksen tiedotteet henkilökohtaisesti. Ilmoita myös, jos sähköpostiosoite muuttuu. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, voit saada lyhyet tiedotteet tekstiviestinä ilmoittamaasi puhelinnumeroon.

Jotta mahdollisimman moni saisi tiedotteet henkilökohtaisesti, välitä sähköpostiosoitepyyntö senioriopettajatuttavillesi. Jos joku ei vielä ole OSJ:n jäsen, kerro hänelle yhdistyksemme toiminnasta ja jäseneduista. Ohjeet jäseneksi liittymisestä löytyvät kotisivujemme linkistä ” Liity tästä”.

Terveisin jäsensihteeri

Olen uusi jäsensihteeri Silja Juujärvi. Olen ollut opettaja-rehtori Keski-Pohjanmaalla ja Lapissa, KTOL:n johtokunnassa ja opettajana kansalaisopistossa. Kunnallisia luottamustehtäviä on ehtinyt kertyä ajan saatossa lukuisia.

Nyt aloitan uuden pestin pitkän ja ansiokkaan työrupeaman tehneen Leena Heikkolan "jäsenpostin" välittäjänä. Suuret kiitokset Leenalle.

Toivon mahdollisimman aktiivista osallistumista yhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin.

Yhteistyöterveisin

Silja Juujärvi

silja.juujarvi@gmail.com

puh. 045-8688680

 

                     

                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry,
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
020 748 9678 / 020 748 9736
seniorit(at)oaj.fi

www.osj.fi

Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.

Toimiston numeroihin soitettaessa puheluiden hinnat ovat seuraavat:
soitettaessa kiinteän puhelin-verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min
soitettaessa matka-viestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.